Dins del racó > Blog > I quan ens fem una ferida? Què?

I quan ens fem una ferida? Què?

21/03/2013

 

En moltes ocasions, els malalts de Sensibilitat Química Múltiple no sabem quins productes fer servir per desinfectar-nos una ferida, ja que o bé no tolerem els productes de farmàcia que faríem servir habitualment, o no ens atrevim a utilitzar-los per si reaccionem amb una crisi, cosa natural quan un ha escarmentat diverses vegades per confiar-se.
Val la pena saber que tenim alternatives naturals per a això i m'agradaria parlar d'un parell d'elles. 

La Tintura Mare de Calèndula officinalis: 

Dins de l'homeopatia tenim la Tintura Mare (TM) de Calèndula, és un antisèptic, desinfectant i cicatritzant, parlem sempre del seu ús tòpic.
En quines ocasions podem fer-la servir? Està indicada tant per ferides infectades com per ferides sense infecció, picades d'insectes, acne i grans infectats, com a glopeig bucal per lesions a la boca i com gargarisme per problemes de gola com per exemple les angines.

Com fer-la servir: 

Diluirem 10 gotes de TM de Calèndula en 100 ml d'aigua filtrada (o sèrum fisiològic), amb ella netejarem la ferida, també podem usar-la a manera d'apòsit amb una gasa impregnada de dissolució.

Es pot reforçar el seu ús extern de manera interna, prenent 3 grànuls de Calèndula officinalis de 15 o 30 CH de potència cada 8-12 hores fins a la curació de la ferida.

Per al seu ús a manera de gargarismes i/o glopeigs diluirem 20 gotes de TM de Calèndula en 100 ml d'aigua filtrada i procedirem a fer les gàrgares o el glopeig sense empassar el líquid després.

La TM de Calèndula pot ser útil en ferides sagnants i en sagnats per orificis corporals (per exemple un sagnat de nas) si s'aplica la tintura sense diluir directament sobre el punt de sagnat.

No utilitzar en cas d'alèrgia a les compostes!!

L'extracte de llavors d'aranja:

Dins de la fitoteràpia tenim l'extracte de llavors d'aranja, té efectes alcalinitzants, antibiòtics, actua contra bacteris, virus, fongs i protozous, és antisèptic i desinfectant. Ric en vitamina C, que és un potent antioxidant i essencial per a la cicatrització, i en limonè, que és un terpè del grup dels limonoides, amb acció anticancerígena, algunes persones amb SQM reaccionen als terpens, cal tenir-ho en compte per si hi possibles intoleràncies. És hipoalergènic, excepte, obviament, per a persones al·lèrgiques als cítrics.

En el seu ús intern no només no fa mal a la flora intestinal sinó que la preserva i millora, convertint en inofensius molts virus i bacteris i eliminant els llevats responsables de la fermentació.
L'extracte de llavors d'aranja té un gran nombre d'utilitats (més endavant li dedicaré una entrada completa), ja sigui de manera interna com externa, d'aquesta última podem destacar, entre altres, els següents usos: en ferides, butllofes, acne, fongs en les ungles, picades d'insectes, glopeig bucal en cas de lesions a la boca, contra la placa bacteriana, gingivitis i mal de queixal, com gargarismes per afeccions de gola, etc ...

Com utilitzar-lo

Diluirem 15-20 gotes en 200 ml d'aigua filtrada i procedirem a netejar la ferida com faríem normalment, evitant sempre la zona dels ulls.

Si el fem servir a manera d'esbandida o gargarisme diluirem 15 gotes en mig got d'aigua i procedirem a fer les gàrgares o glopeigs sense empassar el líquid després. (Si s'empassa no passa res, però per raons òbvies és millor no fer-ho)

En picades d'insectes el farem servir directament sobre la picada.

 

Comentarios

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos